11 december

Lucka nummer 11: ”En Lucia jag minns”

Heheh, det här kommer göra min syster väldigt glad… Den Lucia jag minns mest är när jag själv var Lucia. Osby Lucia 1995. Det ni!

Norra Skåne skrev om ”den mörka skönheten Frida Jonsson”. Bara det liksom 🙂

Men skämt åsido, det var både kul och utmanade att vara Lucia i Osby. Vi gjorde ett otal Luciatåg 11, 12 och 13 december och den stora finalen var i Osby kyrka kl 19 på Luciadagen. Jag vet inte hur det är där nuförtiden, men då var kyrkan näst intill fullsatt och alla körer var med. Vi var säkert 40 stycken från 7 år upp till 16 år. Så fint! I Osby hade vi oxå Lucia i simhallen varje år. Läktare fulla med folk på ena sidan och Luciatåget på andra sidan i en helt släckt simhall med massa ljus. Det var näst intill magiskt! Jag undrar om de har kvar den fina traditionen…?

Jag läste en dikt som jag nog kan fortfarande om jag får tänka efter lite. Jag övade och övade och övade. Och den satt! Så nervös jag var.

Jag hälsar er alla som förr mången gång,
med ljus i min krona och stämningsfylld sång…

Detta är en del av Kajsons julkalender.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s