Kärlek

Att amma sitt barn. Så jobbigt, ibland frustrerande och oerhört krävande. Det mest krävande jag gjort i mitt liv är att amma mina barn.

Men. Det är det i särklass bästa val jag någonsin gjort!

Karamellamning_02.jpg

Från allra första början visste jag inte om jag ville amma Kasper, men efter att ha läst spaltmeter efter spaltmeter i ämnet var jag beredd att ge det ett ordentligt försök. Det var otroligt jobbigt i starten, det gjorde ont som tusan och kändes lite obekvämt. Men när det lugnade sig, smärtan försvann och mjölkproduktionen hade anpassat sig till hur hungrig han var. Då var det magiskt. Ren och skär kärlek. Att min kropp kunde (med lite hjälp från maken) producera ett barn, vara dess boende och sedan föda barnet. Och sedan dessutom göra ungen mätt. Så mäktigt!

Karamellamning_03

Jag ammade Kasper i sex månader och Klara i nio månader. Det var lagom för oss. Med Klara hade jag gärna ammat lite längre, men min utmattning och hennes olust att äta annan mat fick oss att sluta. Jag passade på att njuta ordentligt i slutet för jag visste att det var sista gången (icke fler barn i familjen Perche) jag ammade ett barn.

 

Till alla er där ute som vill och kämpar med amningen – You can do it! Och tänk på att du inte är ensam, ni är ett team du och bebisen. Det är lätt att glömma, men så är det faktiskt!

Karamellamning_12.jpg

Foto: Fantastiska underbara begåvade Elin Jonsson. Ni hittar henne här, här och här.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s