#metoo

Ingen har väl missat #metoo? Bästa som hänt internet på länge! Att det dessutom lett till #ihave och #nomore är bara positivt, MEN det får inte ta fokus från huvudfrågan.

Jag tänkte länge att jag kan inte göra ett sånt här inlägg, för det har aldrig drabbat mig. Fast när jag tänker efter har det ju det. Jag är bara så jävla indoktrinerad men att ”det är så det funkar” att jag inte ens tänkt att det faktiskt inte är ok! Jag är nog dock ganska skonad, kanske för att jag alltid varit ganska ”tuff”. Jag låter sällan folk sätta sig på mig, och jag har (på ren svenska) ett jäkla humör. Jag ryter ifrån och blir förbannad om det behövs!

Skärmavbild 2017-10-20 kl. 12.34.41
Bild stulen från syrrans instagram
om jag kan mitt Malmö är bilden tagen från Falafel no 1 på Regementsg – Elin?

För fakta är att: Det innefattar ju inte bara grova överträdelser, utan även små kommentarer, händer som kommer för nära eller en blick som vilar där den inte borde. Tyvärr är de flesta tjejer och kvinnor så vana vid detta att vi inte ens reflekterar över att det faktiskt faller in under kategorin sexuella trakasserier.

Jag såg på Nyhetsmorgon i fredags när ett jävla pucko (självklart en man) uttalade sig och sa ”Det är ju en bra grej det här, men jag är rädd för att det förstör flirten på festen”. Inte ordagrant så, men typ. Idiot! Det är väl en jävla skillnad på en flirt och en olämplig handling. En flirt går ut på alla båda parter är intresserade – iaf de flirtar jag har uppskattat! Och tyvärr är det väl såhär det är – vi kommer inte alltid att vara överens om vart gränsen går – det viktiga är väl att respektera var och ens gräns även om de är olika från individ till individ.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s