Söndagssysslor

Idag har vi haft en riktigt sysslo-dag, och det var välbehövligt. Det finns en miljon grejer vi borde ta tag i här hemma, men tiden för det kommer. Vi har iaf gjort en del idag!

Uppstigning 5,26. Lovely! (igår hade jag sovmorgon till 8,30 dock, så jag klagar verkligen inte) Jag och kidsen tände lite ljus och gjorde mysigt. Läste tidningen – söndagstidningen är bäst, när man kan läsa bostadsdelen och drömma sig bort till alla fina hus vi aldrig någonsin kommer ha råd att köpa. Men drömma går ju 🙂

IMG_5900
Spöket från Hamra Krukmakeri på Gotland

När maken kom upp ur sängen fixade vi söndagsfrulle. Jag älskar frukostar! Och speciellt när man ha tid att sitta länge och äta och dricka fem muggar te och äta lite till efter en stund. Bacon, ägg, plättar med sylt, mackor, ostar, korv, skinka. Så gott!

Christian tog sedan ett rejält ryck i växthuset och skördade sina chilis, iaf de flesta frukterna, nu har han bara fyra plantor kvar därute. Jag röjde sedan bland alla krukor och pinnar och gödsel mm i ett försök att göra lite höstfint där ut. Ska försöka fixa lite växter i veckan som kan stå där i vinter och se söta ut!

Och när Ch körde till tippen med resterna av chiliplantor och annat som vi rensat ut passade jag på att bada barnen. Söndagsbad alltså, vilken grej!

 

Jag och Kasper gjorde sedan något (för mig) väldigt efterlängtat. Vi rensade bland hans leksaker. Många bilar var lite trasiga, och vissa saker leker han inte med mer. Men nu är det rensat. Två hela kassar rensade vi ut. SÅ skönt. Och sen minsann, bättre sent än aldrig, fick ungen en fönsterbräda i sitt rum!

IMG_5918

 

Och nu, efter middag, disk, en tur upp på vinden, dammsugning och nattningar sitter vi vid köksbordet med varsitt glas bubbel och funderar på att gå och lägga oss. Kl 19,13.

Heja söndagar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s