Föräldralistan

Hur många barn har du, och hur många barn skulle du vilja ha?
2 st. Bra så, tack! Och nä, jag kommer inte vilja ha fler, jag lovar!

Ett redskap/verktyg som är barn/babyrelaterat som är ett måste?
Bärsjal eller bärsele. Hade inte överlevt en dag utan den.

Något du älskar att göra med ditt/dina barn?
Fika! Och mysa. Älskar att ha Klara i sjal på mig när hon sover, sitta i gungstolen och läsa en bok. Så mysigt! Blir tyvärr inte så ofta länge eftersom hon börjar bli stor, och eftersom jag snart börjar jobba och hon måste lära sig att sova i sin säng även på dagtid.

IMG_5606
Fika med galenpannan på Espresso house


Hur har ditt liv förändrats sedan du fick barn?
Oj. Totalt! Från att vara två heltidsarbetande som reste och hade ett göttigt liv med middagar hemma och ute, ett stort umgänge, och vin var och varannan dag  – till – två icke heltidsarbetande som typ aldrig reser (Gotland bortsett), inte har ätit ute sen den dag jag minns, nästan aldrig umgås med folk, knappt dricker något vin och går och lägger oss före kl 21 varje kväll (helger inkluderat). Och visst, såklart är det värt förändringen, men jag måste samtidigt erkänna att jag saknar vårt ”gamla” liv riktigt mycket ibland. Känslan av frihet, att bara kunna dra iväg en helg, eller skita i middagen en dag. Visserligen gillar jag rutiner, men ibland känner jag mig som Skalman.

Favoritbutik att shoppa till barnen och varför?
Eh, Gekås i Ullared typ. Självklart skulle jag gärna handla alla barnens kläder på Villervalla, Gant eller Naturkompaniet. Men plånboken tillåter inte det, så Gekås it is. Men om jag behöver handla här hemma, så väljer jag Lindex eller Kappahl/Newbie. Just nu handlar jag en del på Tradera också – perfekt! Och allt behöver verkligen inte vara nytt!

Har du alltid velat ha egna barn?
Nope, verkligen inte. Jag hade alldeles för mycket att stå i och kul saker jag ville göra först. Och det gjorde jag/vi!

Det bästa som finns med att vara mamma?
När ungen kryper upp i min famn och säger ”jag älskar dig mamma”, eller när jag hämtar på föris och han springer mot mig och hoppar upp i famnen av glädje för att just jag är där, eller när vi bara ligger i soffan tillsammans och tittar på film, eller när hon lägger huvudet mot min axel och somnar, eller första gången hon säger ”mamma”. Att vara någons trygghet, det är fint! Och att se glädjen i deras ögon när något kul händer, eller att tillsammans uppleva första stegen, eller första gången de kan ta på sig skorna själv. Att läsa en bok vid nattning och skratta åt den tokiga elefanten, eller försöka förklara varför Pippi har så många namn.

IMG_5433
Sötaste goaste underbaraste Klara


Något mindre roligt med att vara mamma?
Sömnbristen. Den ständiga sömnbristen! Jag skulle ge en tå för att få sova ostört och vakna av mig själv. Och det dåliga samvete, det ständigt dåliga samvetet. Usch. Vidare är det ju inte så kul när man har hämtat på föris, båda barnen är trötta, hungriga och gnälliga, jag ska laga mat och tvätta och städa undan och duka bordet, samtidigt som en unge klagar över ett plåster som lossnat och den andra hänger i mina byxor och skriker…

Ditt bästa tips för nya föräldrar?  
Chilla! Jag vet, det är inte så himla lätt. Men snälla, stressa inte ihjäl dig. Försök vara trygg i att du är den bästa mamman/pappan din unge kan ha. Och lyssna inte för mycket på allas tyckande. Försök istället lyssna på magkänslan och hjärtat och gör det som känns bäst för just dig och din lilla guldklimp. Och se till att köp en riktigt skön och mjuk amningsbehå och ett par mysbyxor som du trivs i . Och unna dig hela dagar hemma, kanske utan att ens borsta tänderna! Och – det viktigaste – det ÄR ok att inte tycka det är kul alltid! Att det är pest och pina – för det är det ibland. Det gör dig inte till en sämre förälder och det betyder inte att du älskar ditt barn mindre för det!

Slutligen, visa oss en bild på dig och ditt/dina barn?

Skärmavbild 2017-10-10 kl. 20.37.37.png

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s