Brygg en kopp te i höstrusket

Eftersom jag anser mig själv vara en te-connoisseur ser jag det som en plikt att utbilda mina medmänniskor i konsten i att brygga en kopp te.

Nädå, så full av mig själv är jag inte. Men! Det är så oerhört tråkigt att kaffet har så hög status i vår vardag om man går ut och fikar medans en kopp te tydligen får misshandlas hur mycket som helst – fel temperatur på vattnet, fel mängd te, fel sorts mugg osv.

Jag dricker te. I mängder. För mycket faktiskt om jag ska vara ärlig, och speciellt när jag är hemma om dagarna. Men jag dricker inte vilket te som helst, och det bör inte vara bryggt hur som helst heller.

IMG_5813.JPG
I skrivande stund  – darjeeling i Rörstrands Ostindia

 

Jag köper ganska mycket te från Kränku i Visby. De är väldigt duktiga på te, och gör bla egna blandningar. Min absoluta favvis därifrån heter Kalkstensdrömmar. Jag följer Kränku på instagram där de nyligen la ut en liten ”te-skola”, om hur man bästa brygger sitt te. Den tänkte jag dela mig med av till er – så kanske vi blir fler pålästa tedrickare!

Detta bildspel kräver JavaScript.

 

Om man inte är intresserad eller helt enkelt inte bryr sig så mycket har jag iaf två enkla tips för att göra de flesta tedrickare glada:
1. Köp ett bra te. Det behöver inte vara dyrare, men välj något annat än lipton. Helst löste.
2. Snälla rara söta värm inte vattnet i micron.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s