Det ständiga tvättandet

Kommer ni ihåg det här inlägget? Om kaosbänken…

Nu har vi en ny kaosbänk. Eller snarare, ännu en. För den andra har ju blivit föga bättre fast vi lovar oss själva det en gång i veckan!

Vi har ingen tvättstuga, utan tvättar i badrummet. Så. Låt mig presentera: Tvättkaoset!

IMG_5666

Det här med att ha en tvättmaskin i huset är ju en skänk från ovan. Fast! Vi använder ändå tvättstugan på gården eftersom vi inte har någon tumlare, och vi avskyr handdukar som torkat hängande. Hårda och osköna. Så en gång i veckan ungefär tvättar vi handdukar och underkläder i tvättstugan, där vi kan tumla dem.

Allt annat tvättas dock inne i radhuset. Och det är fanimej ett problem. Ett riktigt i-landsproblem, men dock. För vi har ALLTID TVÄTT ÖVERALLT. Jag är så i bomben less på att trängas med den där torkställningen som tar upp halva badrummet (tidigare hade vi den på Klaras rum men det är ju äntligen under renovering). Och lika less är jag på att se ren tvätt som inte är vikt ligga i högar för att vi inte hunnit ta hand om den. Nä, nu blir det andra bullar!

Min chef berättade en gång att hon (de) tvättar en gång i veckan, som tvättid, fast att de bor i villa och har både tvättmaskin och tumlare. Men just för att slippa tvätta jämt. Det känns liksom som en ständig syssla. Nu har de ju iofs inte två små barn som smutsar ner typ tre omgångar med kläder varje dag, men ändå! Bra idé!!

Jag tror att vi ska implementera samma tänk. Tvätt en dag i veckan! Ut med hela rasket i tvättstugan där det dessutom torkar fortare i torkskåp och maskinerna är större. Självklart kan vi ju tvätta inne ändå om det är något akut, men ”det stora” tror jag faktiskt att vi ska köra veckovis… Hur gör ni mina kära läsare?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s