Höst i trädgården

Det är något speciellt med känslan att röja trädgården inför höst och vinter.

Dahlia-lökarna ska snart grävas upp, men än så länge står de fint


Nyklippt häck

Förra helgen tog vi ett ryck på häcken, jag och Kasper. Hur mycket han hjälpte (istället för stjälpte) låter jag vara osagt, men han var attans gullig med sin lilla sekatör. En och annan ros fick sig en törn av den där sekatören, men vad gör väl det?! Det viktiga är ju att han faktiskt var med, och ville hjälpa till ❤
Vi klippte av alla galna grenar som växte för högt eller helt åt sidan. Så nu ser häcken lite vettigare ut. Bättre är såhär blir det inte förrän nästa klippning som är först i juni. (om ni undrar varför jag inte körde med elektrisk häcksax så var det för att jag hade Klara i sele på magen, och det kändes inte helt safe att använda en sån då, så sekatör fick duga)

 

I måndags KLIPPTE JAG GRÄSMATTAN med Klara i sele! Hör och häpna! Och inte nog med det, utan dessutom körde jag med trimmern runt kanterna. Första gången jag klippte denna gräsmatta, och förhoppningsvis sista. Nejdå, skämt å sido, det var helt ok. Och så blev det ju rackarns fint! Dock var gräset så långt att jag inte fick det riktigt så bra som jag önskat. Så när det har fått hämta sig lite ska jag dra över det igen, kanske imorgon eller i början av veckan.

 

När vi hade klippt gräset passade vi på att fixa lite annat också. Klara käkade jord och jag planterade ner två perenner i rabatten på trädäcket. Samtidigt passade jag på att flytta bort våra stockrosor. De är så fina när de blommar, men helskotta vad de skräpar ner, så nu blev de utvisade till grinden istället, vid staketet, där jag slipper plocka skräp varje gång jag ska sätta mig och chilla i solen. Hoppas bara de överlever flytten för jag fick gå ganska hårt åt rötterna för att få upp dem…

 

IMG_5588.JPG

Sist men inte minst har jag kört ett race på våra plattor. Jag vet inte om det inte ligger någon duk under, eller om de bara har legat så länge att det inte längre spelar någon roll. Vi har iaf gräsmatta, citronmeliss, maskrosor och massa annan växlighet där som jag inte uppskattar sådär jättemycket. Men efter några dagars terapiarbete med kniv är det mesta borta och kanten mot gräsmattan växer inte längre in 2 dm över plattorna!

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s