Stir-fry

Jag är värdelös på att laga mat. Eller, alltså jag kan ju laga mat. Men jag är värdelös på att komma på VAD jag ska laga. Be mig laga en festmåltid och jag fixar det på ett kick, men en vanlig vardagsmiddag, och jag är helt nollställd. De flesta grundläggande kunskaper inom matlagning har jag ju såklart efter tre års hotell-och restaurangutbildning och massa år i branschen. Men fantasin fattas fullständigt.

En dag förra veckan hade vi i n g e t hemma. Helt tomt i kylen tyckte jag och förberedde mig på att få åka och handla något. Men min man han kan! För han tittar bara in i kylen och ser typ fem maträtter – hur går det till? Han plockade fram nudlar, ingefära, ägg, kokt skinka, paprika, rödlök och vitlök. Och så lite sesamolja och kinesisk soya. Och vips så hade vi ingredienser till en stir-fry.

stir-fry.jpg
Glömde tyvärr fota, så denna bild är lånad från google

Eftersom jag är så kass på sån här enkel snabb mat brukar jag ta tillfället i akt att göra maten med instruktioner från mannen. Och om jag får säga det själv blev det riktigt gott!

Så. Har ni inget hemma kan ni ju alltid göra en stir-fry 🙂

 

STIR-FRY

  • Koka upp 3 paket nudlar enligt anvisningarna. Koka inte för länge, de ska gå i pannan en stund sen, och man vill inte ha dem överkokta och tråkiga.
  • Värm olja (vanlig, inte oliv) och lite sesamolja i en stekpanna (eller en wok om man har), det ska bli ordentligt varmt.
  • Skär ner vitlök, rödlök och ingefära i små bitar och bryn i varm panna.
  • Skär upp paprika och skinka i strimlor och lägg ner i pannan. Bryn ytterligare en stund.
  • Kläck i två ägg och rör runt.
  • Rör i nudlarna och låt steka en stund.
  • Smaka av med salt eller soya. Tillsätt ev chili eller andra kryddor om så önskas.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s