För kallt för mina älsklingar

Den är här! Hösten ❤ Min allra bästa årstid! Hög klar luft, lite svalare temperatur och höstsol. Min kropp och själ jublar!

 

Jublar gör dock inte varken mina palettblad eller mina tomatplantor…

Palettbladen stendör om det blir ner mot nollan, och härom natten var det bara fyra grader här i Malmö. Så nu har paletterna fått flytta in, jag vågar inte riskera livet på dem genom att låta dem stå kvar på altanen. Klaras rum (nåja, det s k a iaf bli hennes rum så småningom) är nu fullt med palettblad!

 

Tomaterna då? Ja, det har ju regnat en del (!) sista veckorna. Galet mycket faktiskt. Så de som stod ute i pallkrage var väldans ledsna, och frukterna började spricka av för mycket vatten. Och de plantor jag hade kvar i växthuset var ganska trötta de med. Så jag ledsnade! Jag klippte av alla tomater och hivade iväg alla plantor. Nu är det massa plats i växthuset för Ch´s chilisar och pallkragen får vila tills i vår när vi sätter gurkor, sallad och annat gott i den. För några mer tomater ute, det blir det icke! Jag tänker bara ha tomater i växthus nästa år! Mycket lättare att kontrollera och hantera, och dessutom slipper jag den jädra skatan som gärna käkar upp mina goda tomater…

Men. Alla tomater då? Jo, de ligger nu på fat och mognar i solen på altanen! De blir ju inte riktigt lika goda som om de får mogna på plantan, men de blir faktiskt bättre än jag väntade mig!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s