Kyrkoval

Jag är en av dem som inte gått ur svenska kyrkan. Jag vet att massa skattepengar går dit, men jag tycker det är bra! 

För jag gillar svenska kyrkan! Jag är inte troende, så det har inget med min tro att göra utan snarare med kultur och tradition. 

Dessutom älskar jag kyrkan som byggnad. Få platser skänker mig samma lugn som en kyrka. Och för mig är det viktigt att de finns kvar.  Om jag får tillfälle att gå in i en kyrka gör jag alltid det. Ser mig runt och tänder ett ljus för dem jag saknar. Senast igår var vi i Domkyrkan i Lund!

Vidare tycker jag att kyrkan gör mycket bra arbete. Både här i Sverige och utomlands. T ex öppna förskolan, som jag själv gått på när Kasper var liten. Och annan fin barnverksamhet, tex babysång och rytmik som vi också gått på. Och alla körer och liknande, och fina konserter i kyrkan. Ja, och massa annat…

Så. Självklart var jag och röstade idag. Jag har ju rösträtt- den ska man ta tillvara på!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s