Vardagen

Sådärja. Sex veckors semester är slut och vardagen är här igen sedan två veckor tillbaka. Det var så skönt att vara tillsammans hela familjen även om det såklart kan vara ganska påfrestande emellanåt.

Skärmavbild 2017-08-13 kl. 21.09.58.pngSemesterkänsla. Att dela hängmatta med treåringen – mysigt värre!


För min handlar vardagen fortfarande om att försöka bli frisk från min utmattning. Som så ofta med utmattning kom den även för mig tillsammans med en depression. Den känner jag dock att jag hämtar mig ifrån, även om det tar tid. Men stressen, den sitter kvar som en elak fästing.

Jag är sjukskriven 25%, vilket innebär att mannen är föräldraledig 25% och slutar tidigare på dagarna. Så varje eftermiddag får jag någon timme när jag försöker få lite tid för mig själv. I övrigt går jag promenader, gör mindul yoga, badar, läser mycket, övar mig på att meditera genom ledd minfulness och försöker vila. Att försöka vila när man är föräldraledig är ju dock inte det lättaste. Det är ju inte direkt så att man lämnar ungen någonstans och ägnar sig åt yoga… Klara är minst sagt ganska rörlig, på mindre än tio sekunder hinner hon käka på en giftig bomma, klämma fingrarna i en låda eller ramla och slå i huvudet.

Men. Vardag och rutiner. Jag tänker att det är bra för mig. För när man inte mår så bra och har svårt att ta beslut och lätt blir stressad är det skönt att ha rutiner att luta sig emot. Därför gör jag nu upp ett litet schema för mig och Klara på dagarna. Att följa när jag blir rådvill. Och skulle jag mot förmodan få ett infall, och lust att göra något annat, ja då följer jag såklart det istället. Samtidigt som det är bra med rutiner ska jag försöka hålla kvar lite av semesterkänslan. Av lugnet!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s