Jag tar tillbaka mitt hem

Innan vi åkte till Gotland var jag på massage på ”Harmomi i Limhamn”, bland den bästa massage jag fått någonsin. Gå dit om ni behöver massage!

Jag hade bokat en vanlig massage, men när jag fyllde i ett hälsoformulär och skrev att jag led av utmattning förslog massösen en annan behandling – eller – hon frågade mig om hon fick fria händer – och det fick hon! Så hon utförde såklart en massage, men även healing och slutligen en chakrabalansering. Hon var grym på att ”känna av mig” och visste precis vart hon skulle trycka, både fysiskt och psykiskt. Vi pratade lite om mitt tillstånd och det här med att vila. Och att göra det hemma. När vi pratade mer om just att vara hemma frågade hon om jag inte trivs i mitt hem. Och nä, det gör jag ju inte!

Jag älskar vårt hem. Alltså, tanken på det. Och hur det ser ut. Och det faktum att vår lilla familj bor här. Det är ju VÅRT hem. Men. Jag har aldrig mått riktigt bra i vårt hem. När vi flyttade hit var jag tidigt gravid med Klara och mådde riktigt illa. Sen blev illamående bättre (med hjälp av medicin) men då fick jag foglossning och kunde inte röra mig så mycket. Sen kom Klara, och det var ju såklart lycka i det, men också mycket annat. För alla som fått barn vet att det är mer än bara gos. Det är sömnlösa nätter, otrolig trötthet, en orolighet man inte visste att man kunde känna och tusen andra känslor på en och samma gång. Ja, och sen kom utmattningssyndrom följt av depression.

Detta har gjort att jag de senaste månaderna inte orkat bry mig om vårt hem. Det jag i vanligt fall pysslar och sysslar med har jag inte orkat. Så. Nu vill jag rena mitt hem! Ta tillbaka det. Pyssla med det. Älska det! För jag är ju en riktig hemmaälskare, mitt hem är min borg. Här vill jag kunna må bra och slappna av.

Jag är väldigt ambivalent inställd till ”hokus pokus”. Men det menar jag healing, chakran, rensningar, andar etc. För samtidigt som mitt sunda förnuft säger att det där inte fungerar, så säger magkänslan något annat. Det är ju ganska många människor i världen som lever mer andligt än de allra flesta i landet Sverige. Och de mår ju bra! Ofta mycket bättre än medelsvensken gör. Dessutom är jag ganska öppet för olika religioner och sätt att leva på. Jag tycker det är intressant med olika livsåskådningar. Och oavsett om det funkar i praktiken eller inte, så kanske tron på det gör att det fungerar. Och placebo är ju lika bra bot som något annat!

Så efter min chakrabalansering (där jag fick veta att två av mina chakran var stagnerade) läste jag på lite om chakran, och vad jag skulle göra för att rätta till dem. Det har jag jobbat en del med under semestern.

FullSizeRender(36).jpg
Vit salvia

Vidare berättade massösen att man kan rena sitt hem. Vaddå rena sitt hem tänkte jag?! Jo, man använder vit salvia och går runt med i en slags ritual. Egentligen inte så märkvärdigt, och man måste inte säga något speciellt eller så. Sagt och gjort. Idag har jag renat vårt hem! Med vit salvia. Nu väntar jag med spänning på om det kommer att kännas annorlunda här hemma framöver 🙂

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s