Brasan

I sommarstugan har vi öppen spis. Där eldar vi ofta, även om det inte behövs för värmens skull. Men det är ju så mysigt!

IMG_4258.JPG

Och när lugnet lägger sig. När jag sitter framför brasan. När barnen sover, mannen sitter på altanen med en öl och jag sitter vid brasan med min mugg grönt te. Då vågar jag känna efter. Då funderar jag på hur jag mår och reflekterar över vad som blir bättre och vad som blir sämre. Jag känner efter hur trött jag egentligen är. Och jag tänker över vilka situationer jag klarar av och inte.

I snart tre månader har jag varit sjukskriven nu. Jag har nog aldrig gjort så lite under en sån lång period tidigare. Jag har vilat. Och ändå inte. För att vila med en treåring och en bebis, det går liksom inte riktigt. ”Men jag övar mig och långsamt går det bättre dag för dag”. Jag vilar en stund på dagen om det går, och jag sover längre på morgonen. Jag går också och lägger mig tidigare, mycket tidigare. Oftast före kl 21.

Nu. är. jag. så. trött. på. att. vila. Samtidigt är det ju fortfarande just det jag behöver. För nu är jag tröttare än någonsin. Förmodligen för att kroppen börjar slappna av… Eller för att jag sovit mig trött…?

Men. Jag fortsätter att vila. Samtidigt ska jag försöka göra lite annat med. Gå promenader, kanske ta en lätt löprunda, börja gå upp i bättre tid på morgonen och träffa lite folk. Jag hoppas att det ska ge mig lite energi!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s