Att göra en sak i taget

När tittade du senast på en hel film utan att samtidigt knappa på mobilen? När tog du en promenad eller en löprunda och lyssnade på naturen istället för på musik eller en pod? Och när tog du senast en cykeltur och bara njöt av vinden i håret?

Att göra en sak i taget är en av de saker jag kämpar med att lära mig. Jag ska ju alltid vara så in i bombens effektiv. Så nu jobbar jag på att inte vara det. På att låta saker ta (lång) tid. På att göra en sak i taget. Långsamt. Titta på en film utan att ta fram mobilen. Inte titta på tv samtidigt som jag bloggar. Ta en dusch eller ett bad utan att planera hela nästa års kalender samtidigt som jag schamponerar håret.

 

När man umgås med barn gör man ju dock aldrig bara en sak. För samtidigt som man gör det som man gör, t ex diskar, plockar undan, dricker te, försöker läsa en tidning, eller vad som egentligen – så passar man ju samtidigt sina barn. Kollar att de inte stupar med huvudet först rakt ner i backen, eller hittar en sekatör att knipa av fingrarna med, eller snubblar i trappan, eller sparkar fotbollen på växthuset, eller trampar rakt in i rosorna i rabatten, eller matar sin lillasyster med blad från pelargonen… Så projektet göra en sak i taget får liksom mer tillhöra tiden man ev har ensam, utan barn.

Det är inte enkelt att göra en sak i taget, det kan jag lova er. Prova vettja!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s